webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

Rendszerterv készítése

- Műszaki dokumentációkat, rendszertev elkészítését megbízás alapján vállaljuk.
- A megfelelő programozási szoftver, esetleges open source rendszerek kiválasztása és elősegítése

 

A webes fejlesztésben végre hazánkban is eljutottak cégek (távolról sem mind) arra a szintre, hogy a fejlesztés egyes szakaszaiban drótvázakat (mockup, wireframe) készítsenek. A drótváz fogalmát természetesen értelmezhetjük nagyon tágan, akár minden firkát tekinthetünk annak, amit valami vezetőszerűség vagy marketinges készített, de csak az igazi drótváz alkalmas arra, hogy a designernek és a programozónak egyaránt útmutatóul szolgáljon. Ha ezt a szerepet betölti, akkor lényegtelen, hogy kézzel rajzoltuk, drótvázkészítő programmal.

Ennél sokkal fontosabb, hogy tudjuk, miért készítjük a drótvázakat, és mikor használjuk fel őket. A drótvázak ugyanis annak illúzióját kelthetik, hogy készen vagyunk, mindent elmondtunk egy oldalról, amit kell, innentől megy minden magától. Sőt sokkal többet értünk el, mint amikor korábban homályosan leírtuk, hogy mire hogyan van szükség, hisz azok könnyedén félreértelmezhetőek voltak, míg egy jól megrajzolt drótváz magáért beszél. Minden egyértelmű rajta. A designer tudja, hogy milyen menüt hova rakjon, hol van a gomb, hol van a szöveg. A programozó a design alapján pedig könnyedén összerakja a dolgokat.

Az ilyen gondolkozással abban hibázunk már az elején, hogy a weblap tervezés nem arról szól, hogy képeket rajzolgatunk, aztán azokat valahogy összekötögetjük és ettől az egész jól fog működni. Elsőként a folyamatokból kell kiindulnunk, amelyeket végrehajthatnak a felhasználók, és ezen folyamatok egyes állomásainak környezetét kell megterveznünk, megalkotnunk. Ha ezek nem tiszták a tervező fejében, akkor oldalunk működése döcögős, esetleges lesz. A gördülékeny folyamat természetesen önmagában még nem hoz tökéletes felhasználói élményt, de legalább azt biztosítjuk, hogy az egyes lépések értelmesen, a felhasználó számára befogadható módon kapcsolódnak össze.

A drótvázak mellett így szükséges folyamatábrákat is készítenünk, de ez még mindig nem elég. A leírásokhoz kell visszalépnünk. A programozó és a designer számára el kell magyaráznunk, hogy miképp működik az oldal, hogyan lépnek interakcióba az egyes drótvázak. Természetesen készíthetünk dinamikus drótvázakat is, de ha minden működését egyértelművé akarunk tenni, akkor lényegében meg is csináltuk a weboldalt (=rengeteg munkaóránkba kerül), azonban ez csak demó változatban működik. A programozó létrehozhatja újra. Másrészt számos olyan megoldásra szükségünk lehet, amelyeket még a legprofibb tervező programokkal sem tudunk előállítani.

Egy igazán jó minőségű leírásnak az összes olyan helyzetet le kell fednie, ami a drótvázon változhat a felhasználóval való interakció során. Mindent le kell írnunk a legapróbb részletekig. Hogyan működnek a gombok, a tabok, a szűrések, hol jelennek meg a hibaüzenetek és mi ezeknek a szövege. Ha ezeket nem tesszük meg, akkor a designer és a fejlesztő ad hoc módon fogja megvalósítani ezeket. Ahogy ő szokta, vagy ahogy az adott pillanatban a legjobbnak tartja, mivel gyakran nem kérdeznek vissza a homályos részleteknél. És ez nem is az ő hibája, hisz mi trehány anyagot adtunk le neki, így egyáltalán nem várhatjuk el tőle, hogy a fejünkben lévő homályos ideát leprogramozza, megdesignolja. Ne bízzuk a véletlenre!

 

Árak

Specifikáció készítés

Specifikáció alap 60.000 - 90.000 Ft
Specifikáció + rendszerterv; alap, speciális elemekkel 90.000 - 220.000 Ft
Speciális rendszerterv 200.000 - 1.700.000 Ft
Drótváz alap (12 oldalig) 50.000 - 100.000 Ft

 

Drótváz készítés

Drótváz basic (12 oldalig) 50.000 - 100.000 Ft
Drótváz medium 100.000 - 250.000 Ft
Drótváz komplex 250.000 - 1.700.000 Ft

 

 

Drótváz készítés + Marketing

Drótváz+marketing basic  170.000 - 350.000 Ft
Drótváz+marketing medium 350.000 - 650.000 Ft
Drótváz+marketing komplex 650.000 - 3.000.000

 

Kapcsolattartó neve:
Cégnév:
Telefonszám:
Mikor hívjuk
(pl. június 10. 8 óra):
Megjegyzés:
Ellenőrző kód: captcha image reload
 

 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"Az összetett portál fejlesztéséhez rengeteg ötletet, megoldási javaslatot kaptunk."

Gyula Csaba
Hevestour.hu
 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 8 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 4061468
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.