webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

webshop-info: A Facebook és más felhőlovagok végnapjai

2010.05.11 8:52:02

A webáruház készítés életében is fontos a közösség, lássuk. Pusztulnak jámbor iWiWes ismerőseim. Az egykoron tősgyökeres magyar - most éppen egy nemzetközi távközlési cég tulajdonában lévő - közösségépítő weboldalon az utóbbi három hónapban több mint 10 százalékkal csökkent ismerőseim száma. Némelyik iWiWes haver el is árulta, miért hagyott el: körbúcsúüzenetben tájékoztatott, hogy kilép az iWiW világából és mostantól csak a Facebookon érhetem el, ha arra szottyanna kedvem. Bekvártélyozta magát tehát egy másik felhőbe, de vajon tudja-e, hogy mi vár ott reá?

Cloud computing, vagyis felhő számítástechnika néven illeti az utóbbi években az infokommunikációs szakma azt az architektúrát, amelyben a felhasználó olyan külső erőforrások (háttértárak, számítógépek, levelező rendszerek, tranzakciós rendszerek, kereső rendszerek, szoftverek stb.) tömegét veheti igénybe (on-demand), amelyek számára láthatatlan és átláthatatlan kapcsolatban állnak egymással vagy egymással szemben. És a felhasználó e kontextusban egyaránt lehet együgyű felhasználó és akár intézmény, vállalat, vállalkozás is.

Maga az architektúra a munkamegosztás emberi históriában évezredek óta ismert: vannak bizonyos szükségletek, amelyeket az egyén önmaga nem tud kielégíteni, ezért rászorul olyanokra, akik az adott szükséglet kielégítésére vagy azért képesek, mert rendelkeznek a kellő gyakorlattal, ismerettel, és/vagy azért, mert bírnak a megfelelő anyagi/természeti erőforrásokkal.

A számítástechnika története is a munkamegosztás fejlődésének története. Amikor a hálózatos technológiák révén megteremtődött az egymástól távol működő számítógépek és rendszerek együttműködésének lehetősége, a felhő szelleme kiszabadult a palackból, ahová többé már nem lehet visszatuszkolni.

Amikor mi balga júzerek felcaplatunk a webre, lassan bármit is csinálunk - keresünk, belépünk egy weboldalra, üzeneteket váltunk, építjük és ápoljuk személyes kapcsolatainkat közösségi oldalakon -, voltaképpen szem előtt vagyunk. S többnyire - vagy ezért, mert nem olvassuk el a titoktartásról szóló nyilatkozatot, vagy pedig azért, mert ami abban a nyilatkozatban van, nem fedi teljesen a valóságot - fogalmunk sincs arról, mi mindent gyűjtenek rólunk, és mi mindent adhatnak át másoknak, más szervezeteknek.

Egyetlen kiút látszik e gomolygó felhőből: a web alapvető infrastruktúrájának társadalmi kontrollja, az infrastruktúra társadalmasítása, vagy inkább - globális hatásai miatt - emberiségesítése.


 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"A turisztikai portál 200%-os növekedését a QuickStudionak köszönhetjük, kik folyamatos fejlesztési ötletekkel tanácsokkal látnak el."

Győrfi Lajos
Onlinelap.com

 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 4 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 3470216
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.