webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

Már itthon is mérhető a mobilos vásárlás

2011.01.17 9:19:31
2010-ben már hazánkban is mérhetővé vált, és elérte az 1,5 százalékot az okostelefonok segítségével vásárolt termékek aránya a teljes e-kereskedelmi értékesítésen belül. ...

2010-ben már hazánkban is mérhetővé vált, és elérte az 1,5 százalékot az okostelefonok segítségével vásárolt termékek aránya a teljes e-kereskedelmi értékesítésen belül. Hazánk ezáltal követi a fejlett e-kereskedelmi piacokat: lassan kezdenek átalakulni a vásárlási szokások – derül ki a GKIeNET kutatásából.

 

A GKIeNet és a T-Mobile által készített kutatás szerint 2009-ben már 99 milliárd forint értékben vásároltak a magyarok online, s az előzetes felmérések alapján 2010-ben ez a szám a 135 milliárd forintot is meghaladja, úgy, hogy a turiszikai és a biztosítási szolgáltatásokat nem számolták ide.

 

A magyar fogyasztók közül egyre többen választják a kényelmes és gyakran kedvezményes árakat kínáló online boltokat, s egyre több ember tapasztalja meg, hogy az online kutakodás közben a véltnél vagy a hagyományos kiskereskedelmi forgalomban látottnál kedvezőbb árakat és nagyobb kínálatot lel.

 

A normál, PC-n keresztül bonyolított online vásárlás mellett pedig egyre láthatóbban fejlődik Magyarországon is a mobilos, okostelefonos vásárlás is, holott erre alkalmas készülékből még viszonylag kevés van a hazai felhasználók zsebében. A trend ennek ellenére biztató, hiszen tavaly körülbelül 1,2-1,4 millió magyar vásárolt online, illetve év végére a magyar mobiltelefon-állomány 15 százaléka, körülbelül 1,5 millió darab volt okostelefon. Az arány pedig dinamikusan nő, az idei év végére már az eladott mobilok harmada lesz ide sorolható, hasonlóan a fejlett világ más országaihoz.

 

2010 utolsó negyedévében már több mint 1 százalékot tett ki az internetes forgalomból a mobil platform, a karácsonyi szezonban pedig már 1,5 százalék körülire tehető a mobilról kezdeményezett vásárlások aránya a teljes online forgalmon belül.

 

Mobilvásárlás terén Japán és Dél-Korea egyértelműen élen jár, de már az Egyesült Államokba is mérhetővé vált a fogyasztói szokások ilyen irányú változása. Az amerikai e-kereskedelemmel foglalkozó Coremetrics kutatócég legfrissebb, már a karácsonyi szezont is magába foglaló felmérése szerint az amerikai lakosság 2,4 milliárd dolláros online vásárlásainak mintegy 5%-át kezdeményezték mobiltelefonról, miközben a mobil böngészés 5,8 százalékot tesz ki a teljes tartalomelérésen belül, az okostelefon-penetráció pedig 24 százalék körüli. A globális tendenciák követése Magyarországon is érezhető, s pozitív jel, hogy az elektronikusan kezdeményezett vásárlások ellenértékét már egyre gyakrabban elektronikus úton is fizetik ki.

 

forrás: hwsw.hu


 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"Az összetett portál fejlesztéséhez rengeteg ötletet, megoldási javaslatot kaptunk."

Gyula Csaba
Hevestour.hu
 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 19 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 4121710
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.