webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

Nagy baj lehet, sok százezernyi magyar jelszava lehet veszélyben, az Öné is

2018.05.09 12:36:00

Magyar internetezők tömegeit érintő biztonsági problémát fedezett fel a hazai IT biztonsági cég, a Secure Networx.

A jelentés szerint olyan, jelszavakat is tartalmazó listára bukkantak egy orosz fórumon, amelyen magyarországi felhasználók adatai is szerepelnek, százezres nagyságrendben.

Az apró részletességgel összegyűjtött, könyvtárakba rendezett lista egy úgynevezett kombó, amelyben sok rendszerből kiszivárgott hozzáférések találhatók. Az állományokat gondosan kategóriákba rendezték és olyan mappákat találni, mint a "shopping" vagy "gaming".

A beszámoló szerint egy "Other", illetve egy "Dump" néven kreált könyvtár is megtalálható a listában. Ezekben kizárólag mangarajongókról, illetve randioldalakat használókról kigyűjtött információk sorakoznak, de a terjedelmes lista rengeteg hazai weboldalt is tartalmaz, névvel együtt: ilyen az aktrecords.hu nevű ruhabolt oldala, a fotóval és világítástechnikával foglalkozó cfoto.hu, vagy a Közgazdasági Szemle internetes felülete, a kszemle.hu. Mindhárom esetében felhasználónevek és jelszavak szivárogtak ki, de ez csak néhány, a veszélybe került oldalak közül.

A bejegyzésben megjegyzik, hogy régebbi, valószínűleg 2017-es ügyről lehet szó, vagyis az adatok nem mostanában szivárogtak ki. Ugyanakkor az érintett szájtok talán nem is vették észre, hogy támadás áldozatai lettek, így könnyen lehet, hogy a kikerült jelszavak jó része még ma is működik. Ha az érintett weboldalak közül regisztrált valamelyikre, úgy haladéktalanul változtasson jelszót.

Forrás: hvg.hu


 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"Az összetett portál fejlesztéséhez rengeteg ötletet, megoldási javaslatot kaptunk."

Gyula Csaba
Hevestour.hu
 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 15 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 4121733
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.