webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

Megingott a Google részvényárfolyamának stabilitása

2010.04.27 9:43:08

Megingott a Google részvényárfolyamának stabilitása

A Google részvényei (NASDAQ: GOOG) pénteken több, mint 7 százalékkal estek, miután a negyedéves eredményei elmaradtak a várakozásoktól, ez oda vezetett, hogy néhány elemző a növekedéssel kapcsolatos aggodalmak miatt lejjebb értékelte a célárfolyamot.

Néhány befektető szintén negatívan értékelte a Google az irányú döntését, mely szerint Eric Schmidt vezérigazgató a továbbiakban nem vesz részt a bevételekkel kapcsolatos telefonkonferenciákon, annak ellenére, hogy jó pár neves vállalat, mint az Apple és a Microsoft, vezérigazgatója sem látogatja gyakran az ilyen témájú üléseket. Néhány brókercég feljebb értékelte pénteken a Google részvények célárfolyamát, mivel kedvező lehetőségeket látnak a cég forráskód kereső szolgáltatását illetően. Mindennek ellentmond ugyanakkor Douglas Anmuth, a Barclays Capital elemzőjének csökkenést mutató értékelése, aki arra hivatkozott, hogy a keresés és hirdetés vonatkozásában igen kevés növekedést serkentő tényezőt vél felfedezni.

Mint ahogy azt Anmuth egy kutatási jegyzetében kifejtette: "A forráskód keresés mögött egyelőre nincs semmilyen valóságos, és jelentős bevételeket generáló faktor, és ez idővel egyre nagyobb nyomást helyez a vállalatra, mivel a pénzügyi célszámokat bizony nem csupán teljesíteni kell, de fölül is múlni." Anmuth 675-ről 650 dollárra mérsékelte előrejelzését, amit azzal magyaráz, hogy a sorozatos bevétel növekedés és haszon mértéke elmaradt a várakozásoktól. És még így is megtartotta a viszonylag súlyosnak mondható számait.

AFP foto

Más elemzők kevésbé  voltak kritikusak. Jim McGregor, az In-Stat munkatársa például úgy vélekedett, hogy a Google a jövőben is erőteljesen támaszkodhat majd forráskód kereső üzletágára, mivel az továbbra is jelentős növekedési lehetőségeket rejt magában. "A televízió, a nyomtatott sajtó, és társainak hirdetési modelljei ma már nem tudnak újat mutatni" mondta, és hozzátette: "Nem hiszem, hogy létezik bármilyen felső határa az online hirdetések növekedésének, hiszen napjainkban szinte nincs is olyan tevékenység, amely ne használná ki az internet adta lehetőségeket."

Mindezek ellenére, még mindig egyre nagyobb aggodalom övezi a Google tevékenységét arra vonatkozóan, hogy a fokozódó szabályozási és jogi kihívások közepette hosszabb távon képes-e megtartani a jelenleg óriási iramban száguldó pozitív növekedési ütemét. Külön kérdés, hogy mindez miként őrizhető meg egy olyan környezetben, ahol például Kína a sorozatos cenzúrával részleges visszaesést idéz elő a bevételek realizálásában.

A világ elsőszámú  keresőmotor szolgáltatója növekvő veszélynek van kitéve az Apple által, hiszen a biztos sikerre ítélt mobil hirdetési üzletág még csak felfutóban van, és kérdéses, hogy a sorozatos kezdeményezések ellenére a Google képes-e eredményesen különválasztani mindezt a kereséstől, amennyiben ez irányú terjeszkedésekbe is kezd.

forrás: digibiz.hu

 


 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"A turisztikai portál 200%-os növekedését a QuickStudionak köszönhetjük, kik folyamatos fejlesztési ötletekkel tanácsokkal látnak el."

Győrfi Lajos
Onlinelap.com

 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 6 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 4121757
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.