webáruház bérlés, webáruház kölcsönzés, webáruház készítés, weblap bérlés és kölcsönzés
 
Mobil: 30-218-35-19
Fax: 36/322-747

Önmagukat vezető autókat tesztelt a Google a forgalomban

2010.10.11 14:09:57

A Google mérnökei olyan gépkocsikat tesztelnek Kalifornia utcáin, amelyek képesek önmaguk irányítására.

A BBC értesülései szerint az autók a tetőre erősített kamerák, radarok és lézeres távolságérzékelők segítségével „látják” a forgalomban résztvevő többi járművet. Sebastian Thrun szoftvermérnök a cég blogjába írt bejegyzésében elmondta, minden autóban képzett sofőrök ültek, hogy szükség esetén át tudják venni az irányítást, ha üzemzavar lépne fel.

A Google reményei szerint az önjáró autók segíthetnek a forgalmi dugók és a közúti balesetek számának mérséklésében. Thrun a blogbejegyzésben leírta: a kocsik eddig 224 000 kilométert tettek meg a tesztek során, többek között sikeresen átjutottak a híres San Franciscó-i Golden Gate hídon, és biztonságosan közlekedtek a város rendkívül meredek és kanyargós útjain.

 

A cég mérnökei a New York Times-nak adott nyilatkozatukban elmondták, hogy még az autópályán lefutott kilométerek során sem történt semmilyen incidens, leszámítva egyetlen koccanást, amikor az egyik tesztautóba hátulról beleütközött valaki egy jelzőlámpánál.

Thrun, aki a Stanford egyetem villamosmérnök professzora is egyben, leszögezte, hogy a programban a közúti biztonságé az elsődleges szerep. A tesztautók útvonalát előre megtervezik, először emberi sofőrök hajtanak végig a tervezett utakon, ráadásul a helyi rendőri szerveket is értesítik a tesztekről.

A szakember a Világegészségügyi Szervezet (WHO) statisztikáit is idézte, eszerint évente mintegy 1,2 millió ember halálát okozzák a közúti balesetek.

„Hiszünk benne, hogy a technológia segítségével ez a szám a felére csökkenthető” – mondta Thrun. „Bár a program még csak kísérleti fázisban van, jól érzékelteti, hogy a fejlett számítástechnikának köszönhetően hogyan változhat meg a közlekedés a jövőben.”

 

Forrás: HVG.hu


 

  

Tudástár
 

Miért minket válassz »

 

Rólunk mondták »

"A turisztikai portál 200%-os növekedését a QuickStudionak köszönhetjük, kik folyamatos fejlesztési ötletekkel tanácsokkal látnak el."

Győrfi Lajos
Onlinelap.com

 
 

Sikertörténetek
 

  
 

Bejelentkezés

Usernév:
Jelszó:
 

Munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.
Referenciák
  • 750 projekt

  • Több mint 350 weboldal

  • 40 webáruház

  • 25 turisztikai portál

  • 750 projekt

  • 1100 animáció

  • 10 év tapasztalat

  • Megszámlálhatatlan elégedett ügyfél

Ügyfélszolgálat
Mobil: 30-218-3519
Fax.: 36-322-747
Online látogatók: 9 Látogatók száma (2009. augusztus 1. óta): 4121760
Kapcsolat, irodánk: Fax: +36 36-322-747; Mobil: +36-30-218-3519; e-mail: office@quickstudiogroup.com
Google+
Keresőszavak, amelyekre Ön megtalált valamelyik keresőrendszerben. Amennyiben olyan szóra talált meg minket, amely nem szerepel a lent nevezettek között, úgy írjon cégünknek a pr.office@quickstudiogroup.com e-mail címre és mi korrigáljuk a megjelenést: webáruház bérlés, webshop készítés, webáruház készítés, webshop fejlesztés, webáruház fejlesztés, webárúház, web shop, közösségi webáruház, facebook webáruház, weblapkészítés, honlapkészítés, weblap készítés, honlap készítés, egerben, webbolt, webáruház, online webáruház, online áruház, weboldal készítése, webáruház kölcsönzés.